fbpx
Rubriky
Akce

Po Vlčí stopě – zábavná a naučná stezka

Zážitková procházka vlčovickou přírodou pro posílení týmového ducha a vzájemných vztahů. Vhodné pro rodiny s dětmi, partu přátel či spolužáků. Ideální v počtu 2-5 členů.
sobota – neděle 5.-6.6. 2021
Průběžný start mezi 13.-16. hodinou.
Délka trasy 4,2 km.
Časová náročnost cca 2 hodiny.
Mapa, potřebné informace a materiál bude k dostání ve VLČOVJANOVI“.
Občerstvení na startu a v cíli okno „Vlčovjan“. Svačinku s sebou.
V případě deštivého počasí již v sobotu se celá akce přesune na jiný víkend.

Akce byla podpořena v programu @Dobro-druzi @Nadace Via

V jedné klidné vesnici  obklopené krásnými beskydskými kopečky, žije chlapec jménem Ondra. Je to hoch citlivý, bystrý a upovídaný. Někdy vážný a zamyšlený, jindy veselý a vtipem ohromující. Svými příběhy umí pobavit, ovšem ne vždy  mu je pro jeho nadsázky všichni uvěří. Taky občas vyvádí lumpárny, kterými dovede pozlobit, potom toho  lituje. Taky je občas smolař. A tak možná proto se mu  jednou stalo něco, co mu nikdo nechtěl věřit a moc by si přál, aby tomu bylo jinak.

Bylo krásné sobotní odpoledne a Ondra se rozhodl jít na procházku. Místní lesy a přírodu má  moc  rád. Šel svým svižným tempem, nikterak se moc nezastavoval. Zrovna přemýšlel kudy bude cesta, po níž se rozlévaly pramínky vody z lesů, schůdnější. Když tu náhle jeho tělem projelo zvláštní mrazení. Jako by ho někdo sledoval. Ondra znejistěl. Nepříjemné pocity po těle se začaly stupňovat, ale pořád netušil, co se děje.  Jeho krok ustrnul jednou nohou na kameni, druhou již omýval proud vody. Věděl, že v této poloze se dlouho neudrží a nechtěl, aby chlad potoka zažil na vlastní kůži. Proto rychle uskočil. A v tom spatřil, že nejen on provedl prudký pohyb s následným zmrazením celého těla. Jeho oči se setkaly s očima šelmy, kterou ještě v lese nespatřil. Hned poznal, že pohled patří vlkovi. Ten se však dal okamžitě na útěk. A již se po něm slehla zem.

Ondra už nešel, ale běžel rychle domů. Vše povyprávěl svým kamarádům, kteří se mu vysmáli. Rodiče mu naslouchali, ale jistí si pravdivostí nebyli. Ondra je moc smutný……..

Pomůžete Ondrovi dokázat, že vlk opravdu existuje a zatoulal se tady k nám?

Podle mapy se vydejte na dobrodružnou cestu po vlčí stopě. Jen ty nejbystřejší oči najdou důkaz,  že vlk tam byl.  Pokud najdeš důkazů více, ponechej si pouze jeden!

ŠŤASTNOU CESTU !