Těšte se na první ročník Vlčovjanského pálenička. Soutěžit budeme v nejlepší domácí pálence a domácí klobásce.
Od rána budeme vařit kotlíkový guláš, venku zapálíme oheň, narazíme sudy s pivem a bude nám všem dobře.
Doprovodný program + soutěže
Degustace pěstitelských pálenek spojená se soutěží o nejlepší pálenku – Vlčovská štamprle 2021
Přihlásit se bude moci každý pěstitel starší 18 let, který bude mít zájem zjistit jak kvalitní je jeho pálenka (vyrobená z vlastního ovoce). Žádný ze soutěžících se nemusí bát, že by v soutěži utrpěla jeho pověst „dobrého“ pěstitele, neboť soutěž bude anonymní.
Při přejímce soutěžních vzorků bude jeho pálenka přelita do soutěžní lahve a následně opatřena číslem. (Tím pádem ani soutěžící nebude vědět své číslo, aby nemohl soutěž ovlivňovat). Na konci soutěže budou vyhlášeni 3 nejlepší soutěžící.
Po vyhlášení výsledků může proběhnout ještě extra soutěž mezi těmito 3-mi nejúspěšnějšími – poznej svoji pálenku. Kdy soutěžícímu budou nality 3 nejlepší soutěžní vzorky a každý bude mít za úkol poznat tu svou.
Hodnocení soutěžních vzorků
Každý návštěvník starší 18 let obdrží při vstupu 3 soutěžní žetony, které následně při degustaci odevzdá soutěžním vzorkům dle svého uvážení.
Přejímka soutěžních vzorků + uzávěrka soutěže
bude probíhat v pátek 19.11. od 18:00 do 20:00 a v sobotu 20.11. od 10:00 do 12:00. Každý vzorek bude přelit do soutěžní lahve a opatřen soutěžním číslem (bez vědomí soutěžícího).
Podmínky účasti v soutěži:
- starší 18 let
- zaregistrovat minimálně 0,5l soutěžního vzorku v době registrace viz výše
- každý pěstitel může soutěžit s více jak jedním vzorkem (např. jiný druh pálenky nebo jiný ročník apod.)
- každý vzorek bude soutěžit pod jiným soutěžním číslem
Pravidla soutěže pro hodnotící
- hodnotící musí být starší 18 let
- hodnotící může degustovat každý soutěžní vzorek pouze jednou
- hodnotící může každý z obdržených soutěžních žetonů udělit libovolnému soutěžnímu vzorku dle svého uvážení
Degustace domácích klobás spojená se soutěží o nejlepší klobásu – Vlčovská klobása 2021
Bude probíhat podobně jako degustace pálenek. Vzorky musí být pouze domácí výroby. V případě, že se prokáže, že soutěžní vzorek je průmyslové výroby (zakoupený v masně), bude ze soutěže vyřazen.
Anonymně na základě soutěžních čísel a nejvíce odevzdaných
soutěžních žetonů. 3 soutěžní žetony mohou v tomto případě u vstupu obdržet i děti. Zde se vyhodnocuje pouze absolutní vítěz.
Přejímka soutěžních vzorků + uzávěrka soutěže
bude probíhat v sobotu 20.11. od 10:00 do 12:00. (z důvodu zajištění co největší čerstvosti). Soutěžící se může sám rozhodnout, zda poskytne soutěžní vzorek v syrovém stavu nebo tepelně upravený.
Podmínky účasti v soutěži:
- zaregistrovat minimálně 6ks klobás (soutěžního vzorku) v době registrace viz výše.
- každý soutěžící může soutěžit s více jak jedním vzorkem (např. jiný druh masa apod.)
- každý vzorek bude soutěžit pod jiným soutěžním číslem.
Pravidla soutěže pro hodnotící
- hodnotící může degustovat každý soutěžní vzorek pouze jednou
- hodnotící může každý z obdržených soutěžních žetonů udělit libovolnému soutěžnímu vzorku dle svého uvážení
